Elden Ring-spelarmeddelanden leder mig till coola buggar

Elden Ring-spelarmeddelanden leder mig till coola buggar

När de inte gör det får mig att skratta med fåniga skämt. För mig som slår i väggar på jakt efter dolda passager eller märker varje djur som en hund, gör mina följeslagare ett fantastiskt jobb med att avslöja något som är skamfilat. Konstigaste buggen via meddelandesystem.

Jag snubblade först över ett av dessa meddelanden när jag utforskade Raya Lucaria Academy, ett område för tidigt spel som är som Hogwarts om det var översvämmat med marionettsoldater, jättekrabbor och troll istället för ett gäng transfobiska trollkarlar som tränar hela tiden, knullar mig själv, Jag försöker tvångsmässigt läsa nästan varje liten anteckning som lämnats av andra spelare (hej, jag behöver all hjälp jag kan få) och kunde inte hejda mig själv när jag såg något placerat i det yttre hörnet. Skolans yttre paviljong revs.

“Försök att hoppa in”, föreslog båda tvärdimensionella meddelanden, med en antydan om en “bugg framåt.” Jag har gjort konstiga saker, så jag gjorde som jag blev tillsagd och hoppade på platsen där de två väggarna möttes. Det tog några försök, men när jag väl nådde den söta platsen försvann världen runt mig och efterlämnade ett hemskt tomrum genom vilket jag kunde se silhuetter av avlägsna fiender. Jag lekte lite mer med felet, men eftersom jag var rädd för att det skulle krascha mitt spel, lämnade jag det ifred efter att ha tagit några bilder.

Jag trodde att det kunde vara en engångsgrej, men jag fick ett liknande meddelande mycket senare under en av mina långa vistelser. Massiv underjordisk biom. När jag läste skuggan av en annan värld som skymtar över ett hörn av Siofra River-området, visste jag att jag väntade en annan röra. Jag hoppade in i paus och spelet gick snett som det var på akademin. Det var inte lika dramatiskt som förut, men jag försökte ändå att inte peta och skada den för mycket av rädsla för att förolämpa gudarna. Koden och framstegen i detta svåra område håller på att förloras.

Jag upptäckte min senaste buggy Walls på Twitter istället för i spelet. Postade om Shrimpchips, en Twitch-streamer, Grumpy för några dagar sedan, och jag sträckte mig för att se om han inte skulle ha något emot att peka mig till en svårförståelig plats där han korsade spelets gränser. Det gjorde han inte, laddade upp en användbar video med vägbeskrivningar från närmaste kontrollpunkt. Tack Shrimpchips, du är en gentleman och lärd.

Det tog lite arbete själv att ta mig dit eftersom jag ännu inte hade utforskat området som ifrågasattes. Men efter att ha kämpat mig igenom ett par slug gargoyler och vad som kändes som en hel koloni av jättemyror, kom jag äntligen till byggnaden i videon av Shrimpchips. Konstigt nog var hela strukturen en buggig röra istället för bara ett hörn, med nästan varje vägg som tillät mig att röra mig utanför gränserna säkert för en bråkdel av en sekund.

Ungefär som i andra områden fanns det rikligt med spelarmeddelanden som förklarade hur konstigt det hela var.

Missförstå mig inte, det är ett stort, vackert spel. Utveckling är svårt under de bästa omständigheterna, så det faktum att FromSoftware kunde göra något så här ambitiöst mitt i en pandemi gränsar till mirakulöst. Dessa sönderfallande väggar och budskapen som bär dem är ytterligare ett exempel på hur gemensam upplevelsen är. Det kan finnas spel. Spelare hjälper inte bara andra Tarnish genom att peka på osynliga faror som lurar i varje skugga, utan anteckningarna de lämnar kan också användas för att påpeka ett fel och säga: “Det här är väldigt konstigt, va?”

Låt mig veta om du har hittat några andra områden med konstiga, lätta att upprepa buggar och hur (om alls) du har påpekat det konstiga för andra spelare. Jag skulle älska att stanna upp och rösta upp ditt meddelande.