Hur får jag min Android-telefon att fungera bättre med min MacBook

Medan Android-telefonägare Även om samma nivå av integration med MacBooks kanske aldrig kan hittas och njutas av de som är helt engagerade i Apples ekosystem med iPhone, borde upplevelsen av macOS inte vara alltför svår för dem som kör Android-telefoner. som någon som (För det mesta har jag använt Mac-datorer med olika Android-telefoner under de senaste tio åren, här är några sätt som gör mitt liv enklare. Vissa av dessa kan vara mer självklara än andra, men här är alla mina tips och tricks.

Meddelanden: webbtjänster och appar

Som Android-användare kommer jag förmodligen aldrig att fullt ut kunna använda den förinstallerade och integrerade Apple Messages-appen med iMessage, men det är bra för mig – blue bubble shaming i Europa är det i alla fall inga problem. För vissa SMS-meddelanden som jag skriver och tar emot (oftast engångskoder för inloggning) fungerar webbappen Google Messages bra. För resten av mina meddelandebehov har jag inbyggda appar: Telegram, WhatsApp Web och Signal fungerar riktigt bra på min Mac.

ANDROID polisens video för dagen

Google Messages flytande fönster

Som en liten bonus till Google Messages skulle jag vilja rekommendera floatato. Appen får vilken webbplats som helst att kännas som en inbyggd applikation, med sina egna ikoner och webbadresser för dockan och en fönsterkänsla utan flikfälten du känner till från din webbläsare. Med tanke på att Chrome Web Apps är lite segrare på macOS (du kan inte avsluta Chrome helt medan du använder dem, och de förstör genvägar för att växla mellan appar), låter den här lösningen mycket bättre för mig – även om du behöver betala $19 för att frigöra dess fulla potential. Du kan också använda den för att lägga till andra Google-tjänster som Gmail, Drive och Chat till ditt skrivbord.

Kontinuitet: Allt synkroniserat med molnlagring

Att gå från enhet till enhet kan visserligen kännas som magi i Apples ekosystem. Funktioner som Handoff låter dig öppna ett dokument med ett klick eller tryck på en knapp som du började arbeta med på en annan enhet, och iCloud tar hand om resten. Men det gäller bara appar som stöder Apples metod, och det finns tillräckligt med andra tjänster som har sin egen typ av Handoff eller kontinuitet inbyggd.

Som exempel, jag arbetar regelbundet med artikelutkast i Google Dokument på min telefon, och går i princip tillbaka till dem när jag öppnar Google Drive i min webbläsare. För ett av mina program måste jag använda Microsoft Word, och här gäller detsamma, åtminstone när jag sparar Word-filer till OneDrive. Jag jobbar lite på min telefon, och det är på min MacBook när jag får slut på min molnlagring. Detsamma gäller för lätt fotoredigering i Google Photos. Allt synkroniseras snyggt med webbappen Foton i min webbläsare.

Visst, dessa synkroniseringsmetoder fungerar på alla Android-telefoner och vilken dator som helst som stöder alla typer av webbläsare, men de får mig att känna att jag är mer sannolikt än människor som har iPhone och MacBook att faktiskt fungera. Jag minns inte

Jag använder både Google Drive och Microsoft Office för att skanna dokument när det behövs. Medan macOS låter dig infoga en bild eller ett dokument från iPhones kamera med en enkel genväg, tror jag inte att det är så mycket av en spelförändring. När allt kommer omkring måste du fortfarande ta upp din telefon för att ta själva bilden. Apples alternativ som låter dig infoga ett foto du tog på din iPhone i ett befintligt dokument som du öppnar på din Mac är ganska snyggt, och jag kan se överklagandet, men det är aldrig något jag har använt mer än en sak i mitt arbetsflöde. bar körs.

På samma sätt kan du använda din iPhones pekskärm för att rita markeringar på bilder som sparats i din Mac, men jag personligen ser inte verktyget i det. Och på Android kan du fortfarande använda en tjänst som Google Photos för ett mindre sömlöst men lika effektivt arbetsflöde.

Även om det verkligen är möjligt Flytta filer fram och tillbaka mellan Mac och Android-telefon OneDrive är mitt favoritsätt att synkronisera filer med en USB-C-kabel. Med tanke på hur mycket av mitt digitala liv som lever på Googles servrar gillar jag att diversifiera saker och ting lite och hålla de viktiga bitarna åtskilda från företaget, men egentligen kan alla molntjänster utom iCloud tjäna dig bra när du vill ha ett enkelt sätt att synkronisera filer . Android och MacOS. t.ex. när du använder Android-klient solid explorer Att ladda upp, ladda ner och hantera filer är också mycket mindre krångel än med appar från de flesta officiella molntjänster.

AirDrop, fliksynkronisering och telefonsamtal: Chrome

iPhone och Mac fungerar tillsammans när du vill synkronisera dina öppna flikar och skicka filer fram och tillbaka mellan de två, men fördelarna är bara tillgängliga om du använder Safari på båda. Och här kan Android och Chrome vara ett (nästan) lika bra par.

Skärmdump 2022-01-21 19.56.39 .  Fjäder

Chrome låter dig synkronisera din webbhistorik, inloggningar, öppna flikar och mer över Android och macOS. Även om det inte låter dig ringa telefonnummer direkt från din Mac, ger Chrome möjligheten att skicka nummer från webbplatser till din telefon, som du kan använda för att ringa. Chrome låter dig också skicka länkar till din telefon via högerklicksmenyn och vice versa. Även om det inte är en systemomfattande, helt integrerad lösning, är den fortfarande tillräckligt bra för 95 % av vad jag gör – och för resten lämnar jag saker i min OneDrive-lagring. För vissa små filer är jag också beroende av pushbullet, minus hela dess del av meddelandesynkronisering, och OnePlus-avdelningen OneLabs avklippta tjänst.

urklippsdelning med urklipp

Jag personligen ser inte behovet av att synkronisera mitt urklipp med min dator och min Android-telefon, och efter några säkerhetsuppdateringar till Android har det också blivit en komplicerad prövning. Android 10 och senare tillåter inte längre bakgrundsappar att se vad du för närvarande har i ditt urklipp, med tangentbordet som det enda undantaget. Det här är bra och om du har en Windows-dator som erbjuder Clipboard Syncing via SwiftKey, men på Mac har jag inte hittat en liknande bekväm lösning än.

Här ger OneLabs Clipt en lösning som kan vara tillräckligt bra för många fall. Clipart stöder synkronisering av urklipp från Mac (eller snarare Chrome) till Android, men för att få saker från din telefon att visas i din MacBooks urklipp måste du lägga till en extra knapp i den permanenta aviseringen eller en i aviseringspanelen. Behöver klicka på rutan för snabbinställningar. ,

När det gäller synkronisering av urklipp har det sina fördelar att vara i Apples ekosystem. iPhones och Macs tillåter ett helt synkroniserat urklipp hela tiden, så länge som båda enheterna är anslutna till internet, och det finns för närvarande inte ett lika bra och pålitligt alternativ som jag kan tänka mig för Android-telefoner. jag kan

Beslut

Som någon med en Android-telefon och en MacBook finns det några saker jag kommer att sakna för alltid, ingen tvekan om det. Jag kan inte använda en Apple Watch eller iPhone för att låsa upp min bärbara dator, och jag kan inte automatiskt dela Wi-Fi-nätverk på Android och macOS. Många saker som urklippsdelning är inte så intuitiva som de skulle kunna vara, men de flesta av dessa saker har aldrig varit något jag personligen vill ha.

Det är synd hur enkelt det är för de av oss som har Chromebooks eller Windows-datorer. Visst, du kan alltid installera Windows i en virtuell maskin på macOS för att få lite nytta, men varför inte bara skaffa en Windows-dator i första hand?

Wyz Spotlight Hero

Endast $37. Välj en Wyze Cam v3+ Spotlight för

Spotlight är nästan gratis till detta pris

Läs vidare

Om författaren

manuel vonaus
(1578 artiklar publicerade)

Manuel är en teknikentusiast och Android-fan baserad i Berlin. När han inte skriver artiklar för Android Police är han förmodligen ute och går som videofotograf.

Fler Manuel Vonaus-filmer eller TV-program