Hur man officiellt får PS5-skärmdumpar på din telefon

Hur man officiellt får PS5-skärmdumpar på din telefon

Sony gör det mycket enklare att dela dina PS5-skärmdumpar utanför din PS5. Det verkar som att företaget äntligen erbjuder ett sätt att ta skärmdumpar och videor på din PS5 automatisk uppladdning till PlayStation-appen, där du kan spara dem i din kamerarulle om du skulle behöva det. Den här funktionen testades för första gången Kanada och Japan i oktober, men den blev tillgänglig för mig på tisdagen i USA.

För att den nya funktionen skulle fungera var jag tvungen att göra några saker. Först var jag tvungen att öppna Media Gallery på min PS5, som du kan hitta genom att gå till Spel-menyn, rulla hela vägen ner till ikonen Spelbibliotek, klicka på den och navigera till Media Gallery. När jag gjorde det dök en prompt upp som gav mig alternativet att “Aktivera automatisk uppladdning”, som jag valde.

Skärmdump av Jay Peters/The Verge

Fångster jag tog efter att ha aktiverat funktionen var omedelbart synliga i PlayStation Mobile-appen på min iPhone, men jag var tvungen att stänga appen manuellt först. När jag öppnade den igen dök ett meddelande upp som berättade för mig att PS5 Capture skulle börja visas. För att se dem i appen, tryck på spelbiblioteksikonen i navigeringsfältet (bredvid förstoringsglaset) och tryck sedan på “Fångningar” så ser du alla bilder du har tagit sedan du aktiverade funktionen för automatisk uppladdning.

Tidigare var det en mycket svårare process att fånga din PS5. En lösning jag använde var att skicka ett skärmdumpmeddelande till en vän via Party Chat. Detta kommer att visa dem i appen som en del av partychatten, men det betyder ofta att du berättar för den vännen varför du spammade dem med slumpmässiga skärmdumpar. (Ursäkta för det, Michelle.) Du kan också överföra bilder till en USB-enhet, men det alternativet innebär att du måste ta ut dem från enheten för att lägga till dem i din kamerarulle eller på din sociala mediasida. . Den här nya funktionen för automatisk uppladdning är mycket enklare, och jag är glad att den äntligen är här.

Sony säger att klipp och skärmdumpar kommer att finnas tillgängliga på din PS5 i upp till 14 dagar efter att du har skapat dem. För videor laddas klipp upp till 3 minuter långa och 1920 x 1080 upplösning upp. Troféögonblick kommer inte att laddas upp.

#Officiellt #PS5 #Skärmbilder #Telefon #Källa #Hur får du officiellt PS5-skärmdumpar på din telefon