Microsoft Office-filer kan nu redigeras i Android G Suite

Microsoft Office-filer kan nu redigeras i Android G Suite

Om du använder Microsoft Office för dina dokument men du också har G Suite för dina företagsbehov kan du nu använda de två tillsammans. Google meddelade att du nu kommer att kunna redigera Word-, Excel- och Powerpoint-filer på din mobila enhet med G Suite för Android-enheter. Det betyder att du inte behöver installera Microsoft Office-sviten på din telefon och bara använda de inbyggda G-sviterna för att arbeta med dina filer.

G Suite på din Android-enhet kan nu fullständigt redigera dokument med tillägg som .doc, .xls och .ppt. Den här funktionen är redan tillgänglig på webben men nu kommer den att vara tillgänglig för din Android-enhet. Du kommer att kunna redigera, kommentera och samarbeta om dessa Microsoft Office-filer (Word, Excel, Powerpoint) via sina egna Google Docs, Sheets och Slides.

Tidigare kunde du redigera Microsoft Office-filer när du använder G Suite men du var tvungen att konvertera dina filer till de ursprungliga G Suite-versionerna och sedan exportera dem igen som Word, Excel eller Powerpoint. Det var naturligtvis så besvärligt men nu är det mycket lättare eftersom du kan redigera i sitt eget ursprungliga format och bara spara det på din Google Drive och komma åt på skrivbordet. Det kommer att effektivisera ditt arbetsflöde och spara mycket tid på att gå fram och tillbaka och konvertera filer.

Google säger också att den här funktionen kommer att förbättra delningsalternativen och delningskontrollerna i ditt G Suite-företag. Det betyder också att du inte alltid behöver ladda ner och mejla dessa filer eftersom de bara kan vara e-postbilagor. QuickOffice, som var det tidigare programmet som används, kommer inte längre att behövas och vara tillgängligt. Det hade ändå begränsad funktionalitet och samarbetsstöd, så bra riddance.

Google har börjat lansera detta till G Suite-kunder och användare med personliga Google-konton. Det är på en utökad lansering så det kan ta dem 15 dagar att slutföra att ge ti till alla användare.