Min nya leksak är en USB-C-kabel med inbyggd effektmätare

Min nya leksak är en USB-C-kabel med inbyggd effektmätare

Medan jag väntar på adaptern som kommer att förvandla mitt DeWalt Power Tool-batteri till en kraftfull bärbar laddare. Tja, jag tänkte att jag skulle kunna presentera dig för en annan intressant USB-C-trend. Du kan nu köpa USB-C-kablar för $20 som kommer med en egen wattmätare, så att du kan se hur snabbt de laddar dina enheter.

Jag köpte min för en månad sedan – det tog en härlig tid att komma hit – men än så länge är jag imponerad! Under de senaste dagarna har jag kopplat in allt för att se hur mycket det drar: 18W för My v2 Nintendo Switch, 30-31W min . För DJI Mini 2 Drone, för en av 2,5-3W Min PS5:s DualSense Controller, 54-65W för min XPS 15, en . hela vägen upp till 99W för 14-tums M1 MacBook Pro eller en skydio 2 Drone. Eller så lite som 0,5 W när du underhåller Wyze Buds Pro,

Foto av Sean Hollister/The Verge

På Amazon säljs kablar till stor del av en alfabet-soppa samling av märken som “Votobius,urvns” Och “viscosity”, men trots vad jag köpte verkar det vara av förvånansvärt hög kvalitet. Den lilla krickfärgade skärmen och den glänsande vändbara kontakten är inställda i metallhuvuden, fästa till en flätad kabel av anständig kvalitet som känns som en hel del dragavlastning – även om jag ännu inte har testat att “35 000+ vridlivslängden” inte är klar .

testet är dess förmåga att mäta ström, koppla in den till bokstavligen alla USB-C-enheter i min familj, inklusive en rad laddare. med en kill-a-watt och en separat, löstagbar USB-C-strömmätare Som en baslinje kontrollerade jag både dess noggrannhet och om den kunde ladda mina enheter ordentligt jämfört med andra kablar.

Foto av Sean Hollister/The Verge

I de flesta fall var det rätt på pengarna, med några viktiga varningar:

Detta visar watt, inte volt och ampere. Det är en praktisk genväg, men du kan lära dig mer från fristående USB-C-testare som kostar $11. så lite som eller $17 nu. Om du vill ha mätning måste du koppla in änden av skärmen till något du laddar. Den laddar fortfarande åt andra hållet, men mätaren är inte dubbelriktad. Av någon anledning gav någon kombination av kabel och laddare nedslående resultat: 14-tums MacBook Pro laddade inte från mitt 100W HyperJuice USB-C-batteri När du använder den här kabeln laddas den bra även om jag bytte ut batteriet mot en adapter eller denna kabel för en annan kabel. DJI Mini 2 laddar inte heller med full hastighet med den här kabeln och en av mina fyra USB-C-adaptrar, även om den fungerar bra med de andra tre adaptrarna och mitt 100W-batteri. Min billiga USB-C till Lightning-adapter fungerade inte med den här kabeln, så jag kunde inte testa den med en iPhone. Men jag hade inga sådana problem med en fristående USB-C-testare och en officiell Apple USB-C till Lightning-laddningskabel.

Den största varningen är dock det Nej en höghastighetsdatakabel; Den är endast lämplig för höghastighetsladdning. Överföringshastigheten toppar med den gamla USB 2.0-hastigheten på 480 Mbps, vilket är långt ifrån de 5 Gbps eller 10 Gbps du kan få med USB 3.1. Med en trevlig kort SuperSpeed-kabel kunde jag överföra en 5GB-fil från en extern SSD till min PC på bara 17 sekunder. Den här laddningskabeln tog hela två minuter (2:17) att slutföra samma uppgift, som var begränsad till bara 40 MB/s.

Det verkar finnas en begränsning för dessa tidiga kablar, tyvärr, eftersom de alla annonserar den låga hastigheten – till och med gör denna nya dubbelriktade j5a som lägger till några andra användbara funktioner på skärmen. Samtidigt låter den fristående USB-C-strömmätaren som jag köpte för flera år sedan mig överföra data i full hastighet utan problem.

Inget av detta räcker för att göra mig sur på den här kabeln, eftersom jag inte hade en bra, lång laddningskabel som klarar både USB 3-datahastigheter och 100W-laddning till att börja med, och det uppskattar jag. Du behöver inte längre hålla reda på mätardongeln. Jag använder den för att ladda och para ihop en separat kabel med min SSD. Men om du verkligen är en USB-C PD-kännare skulle jag nog föreslå att du istället väljer en fristående mätare.