Reggie Fils-Aim tar avstånd från Nintendos kontraktsarbetarrapport

Reggie Fils-Aim tar avstånd från Nintendos kontraktsarbetarrapport

Den tidigare Nintendo of America-chefen Reggie Fils-Aim har tagit avstånd från de senaste rapporterna om kontraktsanställda på företaget och sagt att de frågor som togs upp inte var representativa för hans tid som ansvarig.

Förra månaden lämnade en anställd från Nintendo of America in ett officiellt klagomål angående företagets påstådda inblandning i fackliga ansträngningar – även om Nintendo själv senare svarade med att säga att den anställde fick sparken för att ha avslöjat konfidentiell information.

Men under de senaste två veckorna har IGN And Kotaku Both publicerat kommentarer från olika nuvarande och tidigare kontraktsanställda på Nintendo, där de kritiserat hur företaget skiljer mellan heltidsanställda och kontraktsanställda när det gäller lön, förmåner och en känsla av inkludering, och hävdar att den saknar en solid framstegsväg. Att bli fast anställd.

“Vid det här laget är jag tre år borta från att vara president för Nintendo of America,” sa Fils-Aim till Washington Post som svar. “Det var ett tag sedan. När jag läste berättelserna och jag läste rapporterna slog det mig – det är inte Nintendo jag lämnade.

“När jag var på Nintendo hade vi regelbundet möten och evenemang där våra medarbetare – det var så vi hänvisade till våra kontraktsanställda – var inbjudna. Som ett litet exempel, jag bi-med anställda. Var känd för att ha månatliga och kvartalsvisa luncher. Det var en grundläggande registrering och medarbetare bjöds in att anmäla sig till det lika mycket som heltidsanställda. Vi gjorde ingen skillnad. Rapporterna jag hörde slog mig verkligen Influenced som det företag jag brukade känna. Och jag lämnar det bara helt.

“När jag var på Nintendo of America fanns det en sund kultur inom företaget, och jag vet att jag kunde uppnå det. Och det som beskrivs låter förstås inte som en sund kultur. ”

IGN:s rapport innehåller ett eget, liknande svar från Fils-Aimé, som sa att kontraktsanställda som blev heltidsanställda under hans tid var “vanliga”.

”Medan jag var där anställde vi regelbundet [contract employees] Som fast anställda”, sa Fils-Aim. “Vi gjorde det om och om igen. Och intressant nog, om man tittar på de många kända personligheterna inom Nintendo of America, så började många av dem som kontraktsanställda för 10, 15 eller 20 år sedan. Det är därför att rekrytering av de bästa kontraktsanställda i företaget alltid har varit en positiv del av kulturen. Det är därför jag har läst samma historier, den här uppdelningen mellan kontrakt och heltidsanställd. Allt jag kan säga är att kulturen jag lämnade efter att jag gick i pension från Nintendo inte alls finns där.”

Fils-Aimé marknadsför just nu sin nya memoarbok Disrupting the Game, som beskriver hans tid vid rodret för Nintendo. Den tidigare presidenten har också uttalat sig om sina tankar om den misslyckade lanseringen av Game Boy Micro och att Mother 3 inte släpptes.