Vampire Survivors är en ren hit av dopamin

Vampire Survivors är en ren hit av dopamin

Vampire Survivors är ett Action RPG som är kokat ner till kärnan. Du strövar omkring, du dödar monster, du går upp i nivå, du blir starkare, du dödar fler monster. I stället för berättelsen, en inventering, eller till och med behovet av att skjuta och rikta dina egna vapen, är pixelkonst ett spektakel.

I mitt sista liv dödade jag cirka 24 000 demoner på 30 minuter. Jag blev förvånad.

Det börjar smått. Jag gillar att spela som en upplåsbar karaktär med en pinne, och när jag rör mig runt den grässtrukturerade nivån kommer de att detonera en explosion mot en fiende i närheten med några sekunders mellanrum. Kyrkbänk. Kyrkbänk. Kyrkbänk.

Besegrade fiender släpper ädelstenar, som är XP. Jag samlar dem och går snabbt upp i nivå. Att gå upp i nivå låter mig välja en uppgradering: en ny attack, eller en starkare version av en befintlig attack, eller någon annan hälsa. Så nu har jag två stavsprängningar som avfyras med några sekunders mellanrum. Pew pew. Pew pew. Pew pew.

Spola framåt några minuter till och jag har en piska, ett eldklot, en kastkniv, en fågel som skjuter projektiler och en bumerang. Några minuter efter det har jag fyra kastknivar, tre eldklot och fem sticksprängningar. Trollsprängningar flyter fortfarande kontinuerligt. Piskan helar mig så fort jag dödar fiender. Jag kan springa fort.

pewboomswishingpueboomsönskarpueboomsönskar.

Som sagt, jag klickar inte för att sikta eller avfyra något av dessa vapen. Utmaningen är hur du navigerar monstren runt dig, som växer lika snabbt som din egen kraft. I de tidiga ögonblicken slogs jag mot fem långsamma fladdermöss, och kort därefter fanns det hundra fladdermöss på skärmen med en häxa som såg ut som ett bossmonster. Fem minuter efter det slogs jag mot de hundra häxorna samtidigt, tillsammans med zombies, spöken och en gigantisk bönsyrsa.

Svärmar av fiender skjuter inte sina egna projektiler, och skadar bara om de är tillräckligt nära för att röra dig. De är som väldigt långsamma kulor, och att undvika dem när de blir täta och många är som att spela ett kulhelvete.

Det finns en direkt vädjan till att se siffrorna om och om igen, men Vampire Survivors gör ett särskilt bra jobb med att skildra dessa siffror genom blodbad på skärmen. Jag är inte säker på om det är möjligt att se din vapenstatistik fram till slutet av spelet, men jag behöver inte. Jag kan se var jag är på en platt kurva om jag springer från fiender eller springer mot dem. Kraftskiftet känns underbart och skrämmande omväxlande.

Innebär något av detta faktisk skicklighet? Jag är inte säker. Jag är säker på att jag inte bryr mig. Vampire Survivors kan vara ett nästan värdelöst spel, och det är okej. Jag är glad att se fler monster dö, ta mina upplåsningar och sedan göra det igen.

Du kan välja Vampire Survivors by steam för £2,09/€2,39, eller spela för Itch. men i din webbläsare gratis, det är i tidig åtkomst med fler karaktärer, vapen och ett berättelseläge på gång.