Wordles App Store donerar sina intäkter till välgörenhet

Wordles App Store donerar sina intäkter till välgörenhet

När jag först. hörde talas om Wordle, jag antog att det var en app och letade efter den i olika appbutiker. Jag fattar inte – ha Wordle istället en hemsida, och helt gratis.

Det visar sig att jag inte är ensam. Apputvecklaren Steven Cravota förklarade på twitter Ett helt orelaterade spel som släpptes för fem år sedan, även känt som Wordle, har sett en enorm ökning av nedladdningar under de senaste veckorna. Och nu skänker han pengarna han har skänkt till välgörenhet.

“Jag skapade en app som heter Wordle när jag var 18 år gammal, mest för skojs skull, för att vässa mina kodningsfärdigheter och kanske för att tjäna snabba pengar”, skrev Cravota. “Det fungerade inte alls som min tidigare app, Grid. Så efter några månader och cirka 100 000 nedladdningar slutade jag att uppdatera och marknadsföra appen.”

Cravota säger att deras Wordle, som är gratis att ladda ner med köp i appen för att ta bort annonser, har laddats ner 1-2 gånger om dagen under de senaste fyra åren. Det ändrades tidigare den här månaden och under de sju dagarna före den 12 januari laddades Wordle-appen ned 200 000 gånger “och den har fortfarande inte saktat ner.”

Medan andra, sneda människor har försökt klona och dra nytta av Wordleys framgångar på App Store, föll Cravota i lånad framgång av en slump. Han kunde behålla vilka pengar han tjänade, men i stället kontaktade han Josh Wardle, skaparen av nya Wordley, för att prata om att donera dem till välgörenhet.

wardley bekräftade det via twitter och skrev att “@StevenCravotta nådde mig utan att uppmana och frågade om att donera intäkterna. Det är en klasshandling och du bör följa den.”

Paret har beslutat att skänka pengar uppmuntran! west oakland, en välgörenhetsorganisation som erbjuder ett “kostnadsfritt handlednings- och mentorprogram” för ungdomar i West Oakland-området i Kalifornien.

Jag är nöjd med denna enkla handling av mänsklig anständighet och generositet, för det här är internet och jag får sällan skriva om sådana saker. Bra gjort för Steve Cravota.

Om du, som jag, är knuten till Wardle’s Wardley, tycker du förmodligen om att förvandla dina resultat till en byggnad i Townscaper,